COL
 
 
 

Vi gör ett strandhugg på Sandögrönnorna som är en pärla med sina kilometerlånga sandstränder.

Bli med på aborre fiske i Bottenviken. Vi gör som skärgårdsborna, äter abborren "byxad", ett bra sätt att filea all fisk som då får en byxliknande form och bli helt benfri!

Strandhugg i små vackra skärgårdssamhällen
Bli med på ett strandhugg i små vackra skärgårdssamhällen. Njut av vår ljusa sommarnatt med bastubad och norrlänsk mat över öppen eld på grillar och murrikkapanna.

   

Bottenvikens skärgård är en kuststräcka på 25 mil och drygt 4000 öar. Här kan du hitta platser du inte trodde fanns. Upplevelser, aktiviteter och utflykter i Luleå och Bottenvikens skärgårdar som ger härliga minnen för livet! Lägg din konferens, kick-off, möte eller utbildning i vår skärgård! Gör ett strandhugg i små skärgårdssamhällen. Upplev skärgården från sin rätta sida. God mat, levande berättelser, fiske, sälsafari, och mera till erbjuder vi våra gäster. Konferenslokaler finns för olika behov.

Skärgårdsupplevelser
Vår idé är att erbjuda upplevelser i skärgården av alla slag. Aborrefiske, gädda och annat fiske ordnar vi. Delikatesser från Bottenvikens är vår specialitet. Lax, löjrom och andra lapplands delikatesser.

Charterturer i Luleå skärgård
Anlita oss för er fest, personalträff, kick-off, representation, konferens, aktiviteter mm. Vi tar er med i våran båt för upplevelser i Bottenvikens skärgårdar. Små grupper upp till 6-7 personer.

 

Konferenser
Vi samarbetar med Ebbenjarka och här finns tre moderna och välutrustade konferenslokaler för upp till 30 personer I Ebbenjarkas restaurang serveras frukost, lunch och middag med det bästa ur det Norbottniska skafferiet.

Löjfiske
Följ med på löjfiske i Bottenviken, Om strömmingen är havets silver är siklöjan, eller rättare dess rom, havets guld. Vi åker ut med lokala fiskare och får uppleva hösten äventyr när trålarna tar upp fångsten. När vi kommer i land med dagens fisk får du se när fisken skall sorteres. Senare på kvällen sorteras hanar och annan fisk bort ur fångsten. Andra kramar rommen ur honorna. Genom en snabb knyck spräcks buken på löjan och romsäckarna kommer ut. Sedan saltas rommen och genomsöks noggrant. Till sist läggs den i burkar.

   

Följ med på löjfiske i Bottenviken, Vi åker ut med lokala fiskare och får uppleva hösten äventyr när trålarna tar upp fångsten.

Strandhugg på Sandögrönnorna. På ön finns nästan ingen växtlighet utan ön täcks till största delen av sand.
På sommaren är vattnet varmt på sandgrynnorna och besöks därför av många för att bada och sola.

Vi besöker Rödkallen som ligger i det allra yttersta havsbandet i Luleå skärgård som en utpost mot Finland. Här finns också lämningar efter ett medeltida fiskeläge, labyrinter, ett välbevarat kapell från 1700-talet, en lotsstuga och ett sentida fiskeläge.

 
       
       
Copyright © Coast of Lappland Sweden
Lindbergavägen 15 - 975 95 Luleå
Telefon +46 (0)70 598 85 85
info@coastoflapland.se